בזכות המתכון הזה יכול להיות שתמצאו את עצמכם
מפסיקים לקנות בסופר גלידות, שלרוב מלאות ברכיבים מזיקים
ומיותרים לגופכם, ועוברים לארטיקים.
כאלו שתכינו בעצמכם ותשלטו על מה שנכנס אליהם.
כך תהפכו את הפינוק הקיצי שלכם לבריא יותר,
ולא פחות מפנק.
בטח אתם אומרים לעצמכם, למי יש כוח לזה,
זה בטח גם לא כזה טעים...
אחרי שתנסו פעם אחת ותגלו כמה זה פשוט וטעים
אתם עלולים להתמכר.
הארטיקים האלו מעולים לילדים ומבוגרים.
רכיבים:
כוס קרם קוקוס/קרם קשיו* *ניתן לקנות קרם קוקוס בקרטון - חשוב שזה יהיה קרם קוקוס ולא מי קוקוס, זה משמעותי למרקם של הארטיק או במקום קרם הקוקוס תוכלו להכין קרם קשיו ע"י השריית כוס אגוזי קשיו שלא נקלו או הומלחו כשעתיים ואז לטחון את הקשיו המושרים עם רבע כוס מים בבלנדר עד קבלת קרם אחיד)
4 תמרים
2כפיות אבקת קקאו איכותית
כפית שמן קוקוס איכותי מכבישה קרה (אופציה)
רבע כפית תמצית וניל אמיתית (השתדלו להמנע מתמצית "בטעם" וניל)
ניתן להוסיף שבבי קקאו row - אופציה (את השבבים ניתן לטחון עם כל הרכיבים או להוסיף אחרי הערבול כדי שהארטיק יהיה עם חתיכות שמוסיפות הפתעות קרנצ'יות עם כל ביס)
הכנה:
להכניס את כל הרכיבים לבלנדר ולערבל טוב את הכל לפחות חצי דקה
להכניס את הבלילה לקרטיבונים או לתבניות סיליקון יפות עם מקלות ארטיק למי שאין מאלו בבית ורוצה להכין כבר עכשיו, למזוג לכוסות חד פעמיות להוסיף מקל ולהקפיא
אופציות נוספות להחליף את התמרים בסילאן או מייפל
לשוקולד בננה להוסיף בננה קפואה ולהקפיא שוב או לאכול בכפית כמו גלידה
ניתן להחליף את הקקאו ופולי הקקאו בפירות העונה כמו מנגו, אפרסק, מלון וכו' (עדיף להימנע מפירות עשירים בנוזלים כמו ענבים ואבטיח)
ניתן להוסיף או להחליף את הקרם קוקוס/קשיו באבוקדו. זה נשמע מוזר אבל בגלל השומניות שלו והטעם הניטרלי הוא תחליף נהדר שמשתלב נפלא בארטיקים ומוסיף מרקם קרמי.