חמצון הוא תהליך טבעי שמתרחש בגופנו כל הזמן
והוא למעשה זה שגורם לתאי הגוף להישחק ולהזדקן.
בנוסף הוא עלול לייצר נזק לרקמות,
כאשר הוא מוביל ליצירתם של רדיקלים חופשיים בגופנו.
תהליך החמצון מואץ ע"י אורח חיים הכולל למשל עישון, שתיית אלכוהול,
חשיפה לחומרים כימים רעילים (חומרי הדברה, חומרים משמרים, חומרי ניקוי וכו') , מתח, זיהום,
ואפילו ע"י נשימה וחשיפה לקרני השמש...
כך שכולנו חשופים לתהליך זה במידה גבוה אפילו אם אנחנו מאד מנסים להימנע.
נמצא שרדיקלים חופשיים אחראים להתפתחות מחלות כרוניות כמו
סרטן, מחלות לב, אלצהיימר ובנוסף פוגעים במערכת החיסון ומאיצים את תהליך ההזדקנות.
למרבה המזל איננו חסרי הגנה מפני רדיקלים חופשיים,
הגוף מייצר מולקולות רבות במטרה לדכא את פעילותם.
כמו כן, ניתן למצוא את הלוחמים ברדיקלים החופשיים במזונות רבים,
בעיקר בירקות ופירות והם נקראים אנטי אוקסידנטים - או בעברית נוגדי חמצון.
בנוסף, במחקר שהתפרסם ב 2011
נמצא שהגבלה קלורית אצל בני אדם,
הובילה לעליה משמעותית בפעילות של נוגדי חמצון בדם
וירידה משמעותית בריכוז רדיקלים חופשיים בדם.
לכן אכילה מרובה לא רק גורמת לעליה במשקל היא
גם פוגמת ביכולת של הגוף להתמודד עם תהליכי החמצון.
מעבר להקפדה על אכילה של ארוחות מסודרות ולא גדולות מדיי,
ההמלצה היא לצרוך נוגדי חמצון בכמויות גבוהות,
ואחת הדרכים לעשות זאת היא בשייק שמכיל אותם בריכוז גבוה.
הנה דוגמה לאחד כזה:
שייק מעיין הנעורים
1 בננה (אפשר להחליף בפרי אחר לפי העונה והטעם כמו מנגו, פפאיה, אפרסמון, תפוח ועוד)
חצי כוס של אוכמניות (אפשר להשיג קפוא כמעט בכל סופר וחנות טבע)
5 - 10 תותים (טרי או קפוא)
חבילה שלמה של נבטי חמנייה
כף של שבבי פולי קקאו
רבע עד חצי כוס מים (עדיף כמה שפחות - עם בלנדר טוב לא צריך הרבה מים, נעזרים במקל הערבוב)
לערבל הכל למשך חצי דקה לפחות עד שמתקבל מרקם אחיד.
לבריאות :)