המשקה החם הנפוץ ביותר בהודו
הוא תה עם חלב הנקרא צ'אי.
צ'אי מסאלה הוא הגירסה
של אותו התה עם תבלינים.
רוב התבלינים שבהם משתמשים
להכנת צ'אי מסאלה הם בעלי איכות מחממת,
והחומרים הפעילים שמצויים בהם
הם בעלי יכולת חיטוי ונטרול השפעתם של
וירוסים וחיידקים מחוללי מחלות החורף.
גירסה של התה המתובלן הזה מוגשת
בסדנאות צום המיצים החורפיות שלנו,
והוא אידאלי לחורף.
לפניכם מתכון טבעוני ומפנק
שהוא וריאציה של צ'אי מסאלה
מתכון ל 4 כוסות צ'אי:
מרכיבים:
1 מקל קינמון
5 תרמילי ציפורן
3 - 5 תרמילי הל מעוכים
כפית של ג'ינג'ר טרי חתוך גס
3 גרגירי פלפל שחור (מוסיף טעם מעט חריף - לצ'אי מסאלה. לחריפות מוגברת ניתן להשתמש בפלפל גרוס).
חופן תה שחור - אופציה
כוכב אניס - אופציה
5 כוסות מים
חלב דגנים, קטניות או אגוזים (אורז, שיבולת שועל, שקדים, סויה, קשיו וכו')
הכנה:
להכניס את כל התבלינים והמים לסיר קטן (בלי התה והחלב) ולהרתיח
אחרי הרתחה להמשיך לבשל על אש קטנה כ 15 דקות לפחות
כדקה או שניים לקראת סוף הבישול מוסיפים את התה
מסננים את המשרה לכוסות (המשקה מוכן - אפשר לשתות בלי חלב)
ניתן כאמור להוסיף מעט חלב לבחירתכם האישית. לפניכם מתכון לחלב קשיו שניתן להכין לבד בבית:
מתכון לחלב קשיו ביתי
להשרות במים כשעתיים כוס של אגוזי קשיו (טבעיים - שלא עברו קלייה ו/או המלחה)
לסנן את הקשיו
להוסיף את הקשיו המושרים עם 2 כוסות מים לבלנדר ולערבל כחצי דקה לפחות בבלנדר חזק.
להוסיף בהדרגה עוד כ 4 כוסות מים עד קבלת מרקם נוזלי וחלבי.
את חלב הקשיו הזה ניתן לשמור בקירור כארבעה ימים.
ניתן לעשות אותו הדבר עם שקדים, ההבדל היחיד שאת חלב השקדים מומלץ לסנן דרך בד לאחר טחינה בבלנדר.
חורף חם ובריא !