אתם בטח מכירים את הרגע הזה,
בו אתם מגלים שערמת האבוקדו
הקשיחים שקניתם לפניי שבוע
הופכים כולם ביחד להיות רכים
ואתם שואלים את עצמכם:
מה אני יעשה עם כל השפע הזה,
לפני שהוא הופך לעיסה שחורה ורקובה?
אז רצינו לתת לכם שני רעיונות איך אפשר להשתמש בו כשיש ממנו בשפע.
אחד מהרעיונות אולי יגרום לכם להרים גבה
כי הוא עושה בו שימוש לא כל כך שגרתי
אבל אם תנסו, יכול להיות שהוא יפתח לכם
צוהר לעוד המון רעיונות ושימושים אפשריים
לפרי המיוחד ויוצא הדופן הזה.
אבל רגע לפני המתכונים,
כמה מילים על הפרי המיוחד הזה בהקשר של שומן...
נכון, המחשבה שאבוקדו הוא ירק ולא פרי
היא אחת הטעויות הנפוצות בהקשר שלו.
אחד הדברים המיוחדים בו הוא
שבשונה מרוב הפירות שבדרך כלל
עשירים בסוכרים, הוא מכיל בעיקר שומנים,
למעשה הוא מכיל כ 77% חומצות שומן
ורק כ 20% פחממות.
הבהלה שנוצרה בעשורים האחרונים
סביב שומן ושומנים, גורמת הרבה פעמים
להרבה אנשים לטעות נפוצה נוספת
שקשורה בהימנעות או הגבלה משמעותית בצריכה שלהם.
אז נכון, יש שומנים שכדאי ברוב המקרים להמעיט בצריכתם
ושיש שומנים שכדאי מאד להימנע מהם לגמרי,
אבל חומצות השומן שיש באבוקדו
הם אלו שהגוף שלנו צריך ויודע להשתמש בהם
לא רק כמקור אנרגיה,
אלא גם כאבן בניין להרבה אלמנטים בתאי הגוף השונים
ולסיוע בספיגה של ויטמינים ונוגדי חמצון רבים.
בנוסף השומן שיש באבוקדו
דווקא תורם לעליה בכולסטרול ה"טוב" - HDL ומוריד טריגליצרידים וכולסטרול "רע" LDL
מחקרים רבים שנעשו על אבוקדו
מעידים דווקא על קשר בין
שמירה על משקל תקין ותזונה מאוזנת
ואכילת אבוקדו על בסיס קבוע.
מתכונים
כאמור חומצות השומן שיש באבוקדו
מסייעות בספיגה של ויטמינים ונוגדי חמצון רבים
למעשה הן יכולות לשפר את ספיגתם פי 3 עד 15
לכן דבר טוב לעשות הוא לשלב אכילת אבוקדו
יחד עם הרבה ירקות, שמכילים הרבה נוגדי חמצון.
אחד מסוגי הירק העשירים ביותר בנוגדי חמצון הם נבטים....
ממרח אבוקדו וירקות
רכיבים
4-6 אבוקדו מקולפים ומגולענים
1 בצל סגול קטן עד ביינוני
1 מלפפון
1 גמבה נקייה מגרעינים
1 עגבניה מקולפת (אפשר להמיר בחופן עגבניות מיובשות - מוסף המון טעם)
1 עד 2 חבילות של נבטי חמניות
מיץ סחוט מחצי לימון
רבע כפית מלח
רבע כפית סומק
הכנה
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר
מערבלים עד קבלת ממרח אחיד והומוגני
אחד השימושים המפתיעים באבוקדו
הוא דווקא בדברי מתיקה.
בגלל הטעם הניטרלי שלו הוא משתלב מצוין גם עם מזונות מתוקים
ובגלל שהוא עשיר בשומן
הוא יכול להוות תחליף מצוין לשמנת
כך שניתן להוסיף אותו כמסמיך ומקרים שייקים
וגם להפוך תערובת פירות לגלידה עשירה.
ארטיק אבוקדו בננה קקאו
רכיבים
1 אבוקדו מקולף ומגולען
2 בננות מקולפות ובשלות
2 תמרים מג'הול מגולענים
חופן פולי קקאו שלמים או שבבים (ניבס)
חופן זרעי צ'יה מושרים במים כחצי שעה
הכנה
שימו לב - לא כדאי להוסיף מים כי הם יגרמו לגלידה להיות נוקשה ולא רכה לאחר הקפאה.
לכן כדאי להשתמש בבלנדר עם מנוע חזק ומוט - אחרת המרכיבים לא יטחנו.
מסננים את זרעי הצ'יה מהמים
מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון או בלנדר
טוחנים היטב עד יצירת מרקם אחיד והומוגני
אפשר להוסיף את שבבי הקקאו אחרי הטחינה כדי ליצור מרקם עם חתיכות קרנץ'
יוצקים לתוך כלי "ארטיק" עם מקל או מאלתרים בכוסות.
שומרים במקפיא לימים חמים יותר...
ניתן גם לשתות כשייק