הכותרת הארוכה הזאת היא כשמה,
אוסף של מתכונים סופר קלילים, פשוטים, יפים, טעימים, מזינים
והכי חשוב, מהירים להכנה (כ 5 עד עשר דקות לכל מתכון).
הם יכולים בכיף להחליף את ארוחת הבוקר או הערב.
קערת סמודי ירוקה או סגולה
סמודי (smoothie)
הוא בעצם מעיין שייק סמיך וקפוא במרקם גלידתי,
עליו מפזרים קישוטים ותוספות.
הפירות חייבים להיות קפואים ליצירת המרקם הנכון.
הסוד של כל קערת סמודי איכותית הוא בתוספות.
כמה שתהיו יותר יצירתיים
וכמה שיותר צבעים ומרקמים, ככה יותר טוב.
והעיקר - הקשיבו לבטן ולמה שעושה אותה שמחה ושקטה.
חומרים ל 2 קערות:
3 בננות קלופות קפואות
1 כוס חלב שקדים / סויה / שבולת שועל. (מי שמעדיף סמיך מאד - כוס יוגורט במקום)
1 כף שמן קוקוס - אופציונלי
3 כפות חמאת שקדים או קשיו - אופציונלי
1 כף שבבי ניבס קקאו - אופציונלי
לאוהבי המתוק ניתן להוסיף:
תמרים מגולענים או מייפל לפי הטעם (1 עד 3 יחידות/כפות)
ירוק או סגול?
לסמודי ירוק להוסיף:
חופן תרד / מנגולד / 2 עלי חסה (ניתן לשלב)
2 קיווי קלופים וקפואים חצי כפית אבקת ספירולינה או ספירולינה קפואה חצי אבוקדו (יוסיף סמיכות וקרמיות) - אופציונלי
לסמודי סגול להוסיף:
1 חבילה אסאי קפוא או 3 כפיות אבקת אסאי
100 גרם פירות יער (תותים / פטל / אוכמניות וכו' קפואים).
אופן ההכנה:
לערבל בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים לזמן קצר למרקם אחיד,
זכרו שאנחנו רוצים שזה יהיה סמיך כמו גלידה לא כמו שייק (זה סמודי אחרי הכל).
ככול שנוסיף יותר נוזלים או נטחן הרבה זמן ככה מתרחקים מהמרקם הזה.
להעביר מיד לקערת הגשה, לקשט בנדיבות ולהגיש.
רעיונות לקישוטים (מוזמנים להוסיף משלכם):
פירות חתוכים, צ'יה, זרעי חמניה, זרעי דלעת , גוג'י ברי, צימוקים, שקדים פרוסים דק,
כל סוגי האגוזים, חמוציות, ,שבבי קוקוס, אוכמניות, גרנולה.
דייסת שיבולת שועל
דייסה זו ארוחת בוקר או ערב מהירת הכנה,
עשירה בנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים.
אפשר לבשל ולאכול בנחת למי שיש את הזמן
ואפשר להכין בגרסת צנצנת TakeAway
לאלו מכם שאין זמן בבוקר ועדיין רוצים להנות מארוחה מזינה.
גרסת הצנצנת (TakeAway)
חומרים:
3 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה (שיבולת שועל דקה)
1 כף זרעי צ'יה טחונים
1 כוס חלב צמחי
1 כף חמאת שקדים
1 כף מייפל
קורט קינמון (לאוהבי הקינמון) – אופציונאלי
גוגי ברי, צימוקים אורגניים או חמוציות - אופציונלי שבבי קוקוס - אופציונלי אגוזים (שלמים או חתוכים) פירות חתוכים לקוביות – לפי העדפתכם ומה שיש בבית.
אופן ההכנה:
שמים בצנצנת את כל המרכיבים מלבד הפירות
משקשקים או מערבבים ומניחים במקרר ללילה.
מכינים בכלי נפרד פירות:
תפוח ירוק או אדום חתוך לקוביות,
תותים חתוכים או כל פרי אחר שאוהבים.
בבוקר משקשקים את הצנצנת,
מוסיפים את הפירות שבחרתם ולוקחים את הצנצנת אתכם לדרך.
אפשר לאכול ככה - צונן או קר
מי שמעדיף ויכול לחמם, גם אפשרי.
הגרסה המבושלת
חומרים ל 2 מנות:
3/4 כוס שיבולת שועל מלאה אם אין אז עבה.
1 כוס חלב שקדים / סויה / חלב קוקוס (ניתן לשלב)
קורט קינמון (לאוהבי הקינמון) - אופציונלי
קורט מלח
1 כף חמאת שקדים - אופציונלי
בננה מעוכה או פרוסות (לאוהבי הבננות) - אופציונלי
גוגי ברי, צימוקים אורגניים או חמוציות - אופציונלי
לאוהבי המתוק:
2 תמרים חתוכים קטן / מייפל / דבש / סילאן לפי הטעם
הוראות הכנה:
מכניסים לסיר בינוני את כל החומרים ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עד להסמכה או לקבלת המרקם הרצוי.
אם סמיך מדיי להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לערבב.
מעבירים לקערה ומוסיפים מה שאוהבים -
פירות יער קפואים, צ'יה טחונה, פירות חתוכים.
* טעים ומזין גם ללא הקישוטים.
Comments