מצרכים יבשים:
100 גרם שיבולת שועל שלמה.
40 גרם שבולת שועל דקה.
80 גרם פצפוצי אורז מלא ללא המתקה (לא חובה)
תוספות טעימות
(ניתן לשים הכל, חלק או כלל לא, לפי טעמכם האישי):
3 כפות קינמון
שבבי שוקולד מריר, שבבי קוקוס, צימוקים שחורים, משמש מיובש קצוץ, תמרים קצוצים, חופן חמוציות ממותקות במיץ תפוחים.
40 גרם מכל אגוז - קשיו, שקדים, פקאן, לוז
30 גרם שומשום
30 גרם גרעיני דלעת
סירופ:
4 כפות שמן קוקוס מומס, או שמן זית או שמן קנולה בכבישה קרה.
חצי כוס סילאן טבעי או רבע כוס דבש נוזלי
4 כפות מים
3 כפות מייפל או סוכר קוקוס (לאוהבי המתוק)
רבע כפית מלח
הכנה:
מחממים תנור ל 140 מעלות.
מבשלים על הגז בסיר קטן את חומרי הסירופ עד לערבוב והמסה של כל הרכיבים, מכבים את האש.
מרפדים תבנית בדף אפייה.
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
יוצקים מעל את הסירופ החם, מערבבים היטב עד ציפוי כל המרכיבים בסירופ.
משטחים היטב את התערובת בתבנית
אופים בין 40 דקות לשעה, תלוי בתנור שלכם.
במהלך האפייה, כל עשר דקות מוציאים את התבנית ומערבבים - זה חשוב על מנת שהגרנולה תאפה בצורה אחידה ותוכלו לזהות בזמן מתי הרגע לכבות את התנור.
כאשר הגרנולה קריספית ויבשה - לפני שמתחילה להשרף (!), מכבים את התנור ומשאירים לעוד עשר דקות.
מניחים לעשר דקות נוספות מחוץ לתנור עד שהיא מתקררת.
הגרנולה תשמר היטב עד שבועיים בכלי אטום במקום מוצל.
אם הכנתם שתי תבניות, ניתן להקפיא אחת מהן אם תתאפקו לא לזלול הכל...
Commentaires