מרק אפונה גזר בנגיעת ג'ינג'ר טרי וכורכום טרי (אופציונלי)
(מצרכים לכ-6 מנות):
2 כפות שמן זית/שמן קוקוס/גהי
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול קצוץ
שקית אפונה קפואה
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות קווקאר עבה
מלח
פלפל שחור, פלפל לבן
שורש כורכום מגורד (אופציונלי)
ג'ינג'ר מגורד
עלי כוסברה שמיר ובזיליקום קצוצים לקישוט מעל המרק
אופן ההכנה:
מחממים מעט בסיר רחב את שמן הזית או הקוקוס או הגהי, ומטגנים בו קלות את הבצל, שורש הכורכום הג'ינג'ר ובסוף את שיני השום.
מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל לבן, לפי הטעם. לאוהבי החריף הוסיפו צ'ילי אדום יבש קצוץ.
מוסיפים את קוביות הגזר הקטנות, ואת האפונה שהשרינו במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה, ומערבבים היטב. (משאירים כוס אפונה מושרית בצד לסוף).
מוסיפים מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה והגזר, ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ובוחשים מדי פעם.
מוסיפים את הקוואקר אחרי ששטפנו אותו והשרנו אותו למשך שעתיים.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דקות על אש קטנה, עד לריכוך של האפונה והגזר.
מסירים מהאש וממתינים לנוזל להצטנן קלות ואז טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.
בשלב הזה מחזירים לאש לחימום קל, ומוסיפים את הכוס אפונה שהנחנו מקודם בצד, מבשלים עוד כחמש דקות
מוזגים לקערה
ניתן להוסיף מעל עלי בזיליקום שמיר קצות כוסברה קצוצה לקישוט וארומה.
Comments