top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים
חיפוש
ג'יוואן

מרק החורף של אמא


מרק החורף של אמא אני קוראת לו.

עכשיו בימי הקורונה,

כשאמא שלי בקבוצת סיכון ולא נפגשנו כבר חודשים

אני מכינה את המרק הזה הרבה,

בכדי להזכר בניחוח המטבח שלה

ולהפיג גם אם רק לרגע קט את הגעגוע .

אז לקחתי את הבסיס מאמא

והוספתי לו שידרוגים בריאים משלי

ויצא מרק מחמם גוף ונפש שהוא ארוחה שלמה.




מרכיבים:

  • 3 כפות שמן קוקוס או גהי

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות או שחורות מונבטות (אם אין מונבטות, ניתן להשרות ללילה לפחות, עם החלפת מים פעם אחת)

  • 1/2 כוס גריסים (אופציה. טעים גם ללא)

  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק (להפריד בין הגבעולים והעלים ולקצוץ בנפרד)

  • בטטה אחת גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

  • קוביית דלעת חתוכה לקוביות קטנות

  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 2 שיני שום גדולות קצוצות

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 1 בצל אדום קצוץ

  • 3 כפות קוואקר מלא (אופציה)

  • צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוץ דק

  • 2 גבעולי שמיר קצוץ דק

  • אצבע ג'ינג'ר גדולה קצוצה דק או מגורדת

  • אצבע שורש כורכום קצוצה דק או מגורדת

  • תבלינים - כף חוואייג למרק , כפית קינמון, כפית כמון, כף מלח גס אטלנטי, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כפית פפריקה מתוקה או חריפה.


הכנה:


פנו לעצמכם זמן שקט מהסחות דעת

שימו מוזיקה אהובה,

העבירו את הטלפון למצב טיסה

והפכו את זמן הבישול

למרחב של מדיטציה ואהבה

מבטיחה לכם שבאופן הזה זה יהיה הכי טעים וגם הכי מהר.

יאללה מתחילים!


בסיר גדול ורחב

(לאוהבי הסיר לחץ לכו על זה)

להמיס את שמן הקוקוס או הגהי

ולהוסיף את התבלינים,

לערבב כחצי דקה עד שהארומה שלהם נפתחת.


להוסיף את הבצלים ולערבב על אש בינונית עם התבלינים כ 5 דקות עד שמתרככים,

להוסיף את הג'ינג'ר הכורכום וגבעולי הסלרי הקצוצים לעוד 5 דקות ערבוב.

להוסיף את הגזרים והשום ושוב לערבב כ 3 עד 5 דקות.

להוסיף את יתר הירקות ולערבב הכל יחד, לשים מכסה ולתת לירקות להגיר נוזלים כ 5 דקות.

לבדוק ולערבב מדי פעם שלא ישרף.


להוסיף את העדשים, הגריסים (אופציה) והקוואקר (אופציה).

להוסיף מים עד לכיסוי, ולאחר מכן להוסיף 3 כוסות נוספות.

לערבב ולהביא לרתיחה.


לבשל עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.

להוסיף את כל הירוקים הקצוצים ולבשל עוד 5 עד 10 דקות.


אני אוהבת את המרק ככה.

אני יודעת שיש אנשים שמעדיפים מרקים סמיכים וטחונים.

אם אתם מאלו ניתן גם לטחון לאחר צינון קצר של המרק.

אפשר לטחון רק חצי כך שיהיה סמיך אך עדיין תרגישו את הירקות והעדשים, או לטחון הכל למרקם חלק.

מה שאוהבים 💛


טיפ חשוב למרק הזה ולמטבח באופן כללי-

אל תפחדו להיות יצירתיים

להחליף ירקות שחסרים לכם עם ירקות אחרים שכבר רוצים להתפנות מהמקרר.

ואם עולים לכם בזמן הבישול רעיונות אחרים,

עופו איתם ותשלבו.

אצלי אף מרק לא דומה לשני

גם אם אני עובדת עם אותו המתכון.

בסופו של דבר זה מצב הרוח, הפניות והאהבה שאני שמה במרחב הבישול

שעושים את המרק, יותר מהמתכון.

ספרו לי איך יצא?

ומה המרק האהוב עליכם 😊

1,370 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page