מרכיבים:
1 בצל, קצוץ
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות
פרוסת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים/או קפוא
1/2 כוס גרגרי עדשים ירוקות מבושלות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
2 סלרי (גבעולים פרוסים ועלים קצוצים)
1.5 ליטר מים
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
הכנה:
1. בסיר גדול, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים את הגזרים, הקישואים, פרוסות גבעולי הסלרי והדלעת, ומטגנים יחד כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הגריסים, החומוס והעדשים, מערבבים היטב.
4. יוצקים את המים, מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום, ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
6 מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי הסלרי והשמיר, מבשלים עוד 5 דקות.
Comentarios