מרק להכנה מהירה ופשוטה.
קליל ומתאים בדיוק לערבי סתיו קרירים.
מצרכים:
בצל מקולף וחתוך
4 שיני שום פרוסות
חצי אצבע ג'ינג'ר קצוץ דק
4 כפות שמן קוקוס / זית
6-8 קישואים גדולים חתוכים לעיגולים עבים
גבעול סלרי קצוץ
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
פלפל לבן, מלח
להכנה דרוש בלנדר (מוט או רגיל)
להקרמה:
כוס קשיו טבעי שהושרה שעתיים במים
(אם לא הספקתם, אפשר גם 10 דקות במים רותחים)
הכנה:
בסיר למרק לצקת את השמן ולטגן בצל עד להזהבה
להוסיף את הסלרי והג'ינג'ר ולטגן עוד כמה דקות
להוסיף את שיני השום ולטגן יחד עד להזהבה.
להוסיף את הקישואים הפרוסים.
להוסיף מים עד כדי כיסוי הקישואים
לבשל עד שהקישואים מתרככים (כחצי שעה) ומכבים את האש
לאחר מכן להוסיף את עשבי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום).
ולתבל: כפית פלפל לבן, מלח לפי הטעם, חצי כפית כמון
אופציה: כפית מחית קארי צהוב (את התיבול לא הייתי מפרידה כמו שעשית, אלא עוד שלב בבישול מבחינת חלוקת הטקסט)
טוחנים הכל בבלנדר עד למרקם חלק.
להקרמה:
לסנן ולשטוף את הקשיו המושרה ולהכניס לבלנדר חזק (לא מוט).
להוסיף רבע כוס מים חדשים ולטחון עד למרקם קרמי.
להוסיף כף גדושה של הקרם בעת ההגשה.
אופציה חלופית: להוסיף כוס קרם קוקוס לפני טחינת המרק.
Comments