מרכיבים:
3 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
1 כרישה חתוכה לפרוסות או 1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
כארבעה גזרים חתוכים גס
200 גר' דלעת חתוכה לקוביות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
200 גר' כרוב לבן חתוך לקוביות
1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות
חופן עלי פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי עם העלים (מפרידים בין העלים והגבעולים)
מקל קינמון
כף אבקת כורכום
קורט אבקת כמון
קורט אבקת אגוז מסקט
מלח, ופלפל לפי הטעם
קמצוץ של גרידת לימון (אופציונלי)
חצי ליטר מים
ניתן 'להקרים' - להוסיף קרם צימחי כמו קרם קוקוס או קשיו (מתכון לקרם קשיו בייתי בסוף המתכון..)*
אופציה להגשה והעשרה - חופן נבטוטים חיים
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הקוקוס בסיר.
מאדים את החלק הלבן של הכרישה או הבצל כשלוש דקות.
מוסיפים את השום והגזר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מתחילים להצהיב אך לא להישרף.
מוסיפים מים, דלעת, בטטה, כרוב, קולורבי, עלי הכרישה, פרוסות גבעולי הסלרי (ללא העלים), מקל הקינמון והג'ינג'ר.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות עד ריכוך מושלם של הירקות.
10 דקות לקראת סוף הבישול, מוסיפים את עלי הפטרוזליה ועלי הסלרי.
מוציאים את מקל הקינמון.
מרסקים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל קרם חלק לגמרי.
מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח, כורכום, גרידת לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לקבלת הסמיכות הרצויה: לטובת דילול ניתן להוסיף מים / לטובת הסמכה, להמשיך לבשל ולצמצם את המרק.
יוצקים לקערה (בשלב זה ניתן להוסיף מעט קרם צמחי* ונבטוטים חיים) ואוכלים בנחת.
ניתן לשמור את המרק במקרר כחמישה ימים.
* מתכון לקרם קשיו ביתי
להשרות במים כשעתיים כוס של אגוזי קשיו (טבעיים - שלא עברו קלייה ו/או המלחה)
לסנן את הקשיו
להוסיף את הקשיו המושרים עם כוס מים לבלנדר ולערבל כחצי דקה לפחות בבלנדר חזק.
אם צריך מוסיפים מעט מים עד קבלת קרם סמיך, אחיד ונוזלי.
את קרם הקשיו הזה ניתן לשמור בקירור כארבעה ימים. (אפשר להשתמש בו בתור תחליף לשמנת, כמו רוטב לפסטה ועוד..)
Comments