מרכיבים:
3 גבעולי סלרי קצוצים (לשמור את העלים בנפרד)
3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול
כוס קוביות קטנות של דלעת
פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים (אופציונלי לאוהבי החריף)
בצל סגול או לבן קצוץ
שתי שיני שום כתושות
אצבע ג'ינג'ר קצוצה (לאוהבי הג'ינג'ר)
6-8 עגבניות בשלות חלוטות חתוכות קטן
100 גרם רסק עגבניות בלי תוספות (עדיף מאלו שמוכרים בבקבוק זכוכית)
3 וחצי כוסות שעועית לבנה מושרית ללילה או יותר (או קפואה)
3 כפות קוואקר מלא (אופציונלי)
שתי כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום עדיף שורש כורכום טרי אם יש
1 כפית כמון או חוואייג למרק
מלח גס הימאליה ופלפל שחור (3 עלי דפנה - אפוציונלי) לפי הטעם
צרור ירוקים אהובים לבחירתכם, קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום העלים של הסלרי, שמיר וכו...)
אופן ההכנה:
לחמם שמן קוקוס או גהי או שמן זית בסיר לחץ או סיר גדול וכבד
להוסיף בצל ולטגן עד להזהבה
הוסיפו את הג'ינג'יר הכורכום והפלפל החריף הירוק
ערבבו וטגנו למשך כשלוש דקות נוספות
הוסיפו את שאר התבלינים וערבבו טוב עוד כדקה
הוסיפו את הסלרי הקצוץ והגזר וטגנו במשך כמה דקות נוספות
כעת ניתן להוסיף את השום לטיגון קצר (לא יותר מדקה)
הוסיפו את העגבניות החתוכות והרסק - לערבב טוב הכל יחד
אחרי כמה דקות הוסיפו את השעועית
כסו במים את כל התכולה והוסיפו 3 כוסות מים נוספות ושתי כפות קוואקר מלא
הביאו לרתיחה והחלישו את האש
כסו עם מכסה ובשלו לפחות שעה בסיר רגיל
כאשר השעועית רכה מאוד הוסיפו את צרור הירוקים הקצוץ וכבו את האש
בתאבון!
במידה ומעדיפים מרק סמיך ניתן לטחון חלק ממנו עד למידת הסמיכות האהובה.
אשמח שתספרו לנו איך יצא או איך שדרגתם?
ושלחו לנו תמונות טעימות 😋
Comments