נירוונה בול
- אסף לביא
- 16 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות

ארוחת בוסט אישית (לשתי מנות הכפילו כמויות)
קערה עם אורז בר, טופו וירקות צלויים
לטופו:
100 גרם טופו
1 כף רוטב סויה
שן שום כתושה
חתיכת ג'ינג'ר מגורר
כפית שמן שומשום
כפית חומץ תפוחים או בלסמי
לאורז והקייל:
¼ כוס אורז בר (אפשר להמיר באורז מלא או קינואה)
½ כף שמן זית
מעט מלח
½ כוס מים
4 עלי קייל קצוצים (אפשר להמיר בארבע עלים של מונגולד או סלרי)
מעט שמן זית או מים
שן שום כתושה
מעט מיץ לימון
לירקות הצלויים:
½ דלורית, או בטטה חתוכה לפרוסות
1 כף שמן זית
2 ענפי תימין (רק העלים)
מלח ופלפל שחור
חופן פרוסות פטריות שיטאקי או פורטובלו
½ כף שמן זית
תוספות אפשריות:
½ אבוקדו, פרוס
2 צנוניות, פרוסות דק
5 עגבניות שרי חצויות
חופן קטן נבטים
לרוטב:
1 כף חמאת שקדים טבעית (שקדיה)
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
כף רוטב סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה)
אופן ההכנה:
משרים את הטופו: מייבשים את הטופו, חותכים לקוביות ומשרים אותו בתערובת המרינדה למשך 30 דקות לפחות.
(על השלב הזה אפשר לדלג) צורבים את הטופו: מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הטופו מכל הצדדים עד שהוא מזהיב.
מכינים את האורז או הקינואה (מי שלא יודע איך מאדים אורז או קינואה: מתכון לאורז כאן / מתכון לקינואה כאן)
מכינים את הקייל (או מונגולד / סלרי): מחממים מחבת עם מעט שמן או מים, מוסיפים את השום ופרוסות העלים, צורבים עד שהעלים מתרככים. סוחטים לימון ומערבבים.
צולים את הדלורית (או הבטטה) והפטריות: מערבבים בשתי קערות נפרדות את הפטריות וקוביות הדלורית עם שמן, מלח, פלפל ותימין, מסדרים בנפרד על תבנית עם נייר אפיה וצולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להתרככות והשחמה קלה.
מרכיבים את המנה: מסדרים את כל המרכיבים בקערה יפה, מוסיפים את התוספות במידה ובחרתם (אבוקדו, צנוניות עגבניות, נבטים). יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
בתיאבון! 😍
Comments