top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

נירוונה בול

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 16 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות


ארוחת בוסט אישית (לשתי מנות הכפילו כמויות)

קערה עם אורז בר, טופו וירקות צלויים


לטופו:

  • 100 גרם טופו

  • 1 כף רוטב סויה

  • שן שום כתושה

  • חתיכת ג'ינג'ר מגורר

  • כפית שמן שומשום

  • כפית חומץ תפוחים או בלסמי


לאורז והקייל:

  • ¼ כוס אורז בר (אפשר להמיר באורז מלא או קינואה)

  • ½ כף שמן זית

  • מעט מלח

  • ½ כוס מים

  • 4 עלי קייל קצוצים (אפשר להמיר בארבע עלים של מונגולד או סלרי)

  • מעט שמן זית או מים

  • שן שום כתושה

  • מעט מיץ לימון


לירקות הצלויים:

  • ½ דלורית, או בטטה חתוכה לפרוסות

  • 1 כף שמן זית

  • 2 ענפי תימין (רק העלים)

  • מלח ופלפל שחור

  • חופן פרוסות פטריות שיטאקי או פורטובלו

  • ½ כף שמן זית


תוספות אפשריות:

  • ½ אבוקדו, פרוס

  • 2 צנוניות, פרוסות דק

  • 5 עגבניות שרי חצויות

  • חופן קטן נבטים


לרוטב:

  • 1 כף חמאת שקדים טבעית (שקדיה)

  • מיץ מחצי לימון

  • כף שמן זית

  • כף רוטב סויה

  • כפית שמן שומשום

  • 2 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה)


אופן ההכנה:

  1. משרים את הטופו: מייבשים את הטופו, חותכים לקוביות ומשרים אותו בתערובת המרינדה למשך 30 דקות לפחות.

  2. (על השלב הזה אפשר לדלג) צורבים את הטופו: מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הטופו מכל הצדדים עד שהוא מזהיב.

  3. מכינים את האורז או הקינואה (מי שלא יודע איך מאדים אורז או קינואה: מתכון לאורז כאן / מתכון לקינואה כאן)

  4. מכינים את הקייל (או מונגולד / סלרי): מחממים מחבת עם מעט שמן או מים, מוסיפים את השום ופרוסות העלים, צורבים עד שהעלים מתרככים. סוחטים לימון ומערבבים.

  5. צולים את הדלורית (או הבטטה) והפטריות: מערבבים בשתי קערות נפרדות את הפטריות וקוביות הדלורית עם שמן, מלח, פלפל ותימין, מסדרים בנפרד על תבנית עם נייר אפיה וצולים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להתרככות והשחמה קלה.

  6. מרכיבים את המנה: מסדרים את כל המרכיבים בקערה יפה, מוסיפים את התוספות במידה ובחרתם (אבוקדו, צנוניות עגבניות, נבטים). יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

בתיאבון! 😍

Comments


bottom of page