סלט מנגו חריף מתוק בהשראת המטבח האסייתי עם נגיעות מהמטבח שלי... בתאילנד מכינים סלט מנגו או פאפיה מהפרי כשהוא עדיין ירוק ולא 'בשל' כמו שאנחנו רגילים
לאכול אותם.
כשהמנגו ירוק, השימוש שלו הוא יותר כמו ירק ולא פרי
והוא משמש במטבח התאילנדי לסלטים ומאכלים
מלוחים/חריפים/מתוקים.
לכן ניתן להכין את המתכון הזה בשתי וראיציות:
עם מנגו בשל, כתום ומתוק
מנגו קשה וירוק
במידה ובחרתם בגרסה השניה של המנגו הירוק,
עליכם לחתוך את המנגו ל'ג'וליאנים' - רצועות דקיקות
כמו אטריות כי המנגו הירוק יותר דומה לגזר
מבחינת המרקם אבל הוא לא כל כך מתוק.
ניתן לבצע את החיתוך של המנגו הירוק עם קולפן רצועות ייעודי.
רכיבים:
גרסה 1
מנגו בשל שלם מגולען וחתוך לקוביות (טעים גם עם פאפאיה או פומלית!)
במידה ובחרתם בגרסה זו מומלץ לחתוך את שאר הירקות לקוביות
גרסה 2
מנגו ירוק שלם וחתוך ל"ג'וליאנים" - רצועות דקיקות (טעים גם עם פאפאיה ירוקה)
במידה ובחרתם בגרסה זו מומלץ לחתוך את שאר הירקות לרצועות דקות
צרור כוסברה חתוך גס (אפשר גם לקרוע בידיים)
צרור נענע או בזיליקום קצוצים דק (לפי העדפתכם)
חצי בצל סגול – חתוך לרצועות דקות או קוביות בהתאם לגרסה שבחרתם
בוטנים שבורים או צנוברים (אופציה בריאה יותר) - קלויים קלות
גמבה אדומה מתוקה שלמה – חתוכה לרצועות דקות או קוביות בהתאם לגרסה שבחרתם
גבעול סלרי פרוס לעיגולים דקים (ללא העלים)
חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר (אופציונלי)
חצי פלפל צ'ילי אדום טרי - קצוץ או בטבעות דקות מאד (לאוהבי החריף - צ'ילי שלם)
אם אין צ'ילי טרי - אפשר להוסיף קורט פלפל שאטה יבש (גרוס ולא אבקה)
4 צנוניות - חתוכות לעיגולים דקים
לערבב הכל בידיים בקערה (למעט הבוטנים / צנוברים)
לרוטב:
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות חומץ אורז או תפוחים
(במקום חומץ ניתן להשתמש בליים סחוט או לימון)
כפית דבש או סילאן
חצי כפית חרדל (אופציונלי)
להכניס את מרכיבי הרוטב לצנצנת, לערבב טוב טוב ולצקת על הסלט לקראת ההגשה.
לפזר מעל את הבוטנים / צנוברים.
והנה לכם פתיח מושלם לארוחה ☺️
אפשר גם להכפיל כמויות ולקבל ארוחה משביעה ובריאה בפני עצמה.
לתוספת חלבון בריא ניתן להוסיף חצי כוס קינואה לבנה מבושלת.
אני מעודדת אתכם לשחק עם האוכל - הוסיפו מרכיבים שאתם אוהבים ונסו דברים חדשים.
מוזמנים לשתף אותי ברעיונות חדשים!
Comments