שייק כלורופיל
- אסף לביא
- 19 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות

כלורופיל הוא הפיגמנט הירוק הנמצא ברוב הצמחים,
בעיקר בעלים ירוקים ובאצות,
ותפקידו המרכזי הוא לקיים את תהליך הפוטוסינתזה.
בגופנו, הכלורופיל פועל כנוגד חמצון עוצמתי
שיכול לתרום רבות לבריאות.
הוא למשל מסייע בחיזוק מערכת החיסון,
תומך בבריאות הדם, מרגיע דלקות,
משפר את תפקוד מערכת העיכול, מנקה רעלים ועוד.
אצת ספירולינה ועשב חיטה מכילים ריכוז גבוה במיוחד של כלורופיל, מה שהופך אותם לבחירה מעולה לשדרוג התזונה.
ועליהם אנחנו רוצים שהשייק הזה יתבסס. * אלו מכם שנוטלים תרופות מדללות דם כגון אספירין וקומדין, מומלץ להימנע מספירולינה ולהמיר בעשב חיטה.
רכיבים לשתי מנות:
20 גרם ספירולינה קפואה או כף ספירולינה אבקה או מיץ עשב חיטה קפוא אם אתם נוטלים תרופות מדללות דם כגון אספירין וקומדין, מומלץ להימנע מספירולינה ולהמיר בעשב חיטה. (למה קפואה עדיפה מאבקה? היא בעלת טעם עדין יותר והערך התזונתי שלה גבוה הרבה יותר)
חופן עלי בייבי לקט (רוקט, ארוגולה, תרד, מיזונה וכו')
מיץ מחצי לימון
קיווי שלם קלוף וחתוך לפרוסות (אפשר להמיר בכוס אננס, כוס חמוציות או פרי חמצמץ אחר טרי או קפוא)
תפוח גרנד סמית מגולען וחתוך לפלחים.
2 כוסות מים
הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר עם כוס מים אחת
מתחילים לערבל לפחות כחצי דקה
במידה ולא מתערבל כי יש מעט מדיי מים מוסיפים מעט מים כדי שיתערבל.
אחרי חצי דקה עם כמות מינימלית של מים מוסיפים את שאר המים ומערבלים חצי דקה נוספת.
השייק מוכן - לרוויה :)
Comments