תבשיל בסגנון אסיאתי
אפשר להגיש אותו כמרק
או בתור תוספת לאורז מאודה / אטריות אורז
מצרכים:
כוס קוביות טופו שאינו מהונדס גנטית
בצל סגול חתוך לפרוסות
2 כוסות של כמה סוגי פטריות חתוכות גס
250 מ"ל חלב קוקוס
או קרם קוקוס למרק עשיר יותר
כף וחצי רוטב סויה
2 שורשים של למון גראס שמחצנו אותם קלות או כפית מיץ לימון
כפית ג'ינגר מגורר או חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
3 פלפלים חריפים אדומים מיובשים שחרצנו אותם
או פרוסות מחצי פלפל אדום חריף טרי
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים או אבקת כוסברה
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
לטגן בגהי או בשמן קוקוס את זרעי הכוסברה והבצל כדקה
להוסיף את הפטריות והטופו עד שהם מזהיב קלות
להוסיף חלב קוקוס, סויה, למון גראס, ג'ינג'ר ופלפל חריף
לבשל על אש נמוכה כעשר דקות תוך כדי ערבוב
בסוף הבישול לכבות את האש ולהוסיף את עלי הבזיליקום
ניתן להוסיף מלח אם חסרה מליחות
לתת לתבשיל לעמוד עוד כשלוש דקות לפני הגשה
את הלמון גראס לא אוכלים הוא רק נועד להוסיף טעם - מוציאים בגמר הבישול
ניתן לאכול בליווי אורז מאודה או אטריות אורז מלא מבושלות
Comments